Ken je dat, helemaal geen zin om uitgebreid te koken maar wel zin in een lekker warme en gezonde maaltijd. Dan is een fijne stamppot echt een go-to, maak wanneer je energie en tijd hebt eens een extra grote pan en bewaar wat porties in de vriezer. Zodat je op zo’n avond (of middag) als je echt even geen zin hebt om iets te maken toch een gezonde keuzen hebt.
Dit recept komt van Yvonne uit de eoefood community!
Gezonde stamppot met zoete aardappel en vissticks
Ga voor de afwisseling eens voor zoete aardappelen, deze zitten boordevol gezonde voedingstoffen. Zoals vezels, ijzer, magnesium, kalum, vitamine A en C. Een combinatie van gewone en zoete aardappel kan ook erg lekker zijn, zoals Yvonne in dit lekkere recept laat zien.
Uit dit recept haal je zo’n 3 tot 4 porties.
Ingrediënten:
- 750 g zoete aardappelen
- 1 kg kruimige aardappel
- Glutenvrije vissticks
- 40 g rucola
- Scheutje (olijf)olie
- Peper en evt zout
Bereidingswijze:
- Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe en een beetje peper naar smaak. Schep de rucola erdoor.
- Verdeel de stamppot en vissticks over de borden.
Tip: Mocht je een stoommandje in huis hebben, dan is dat ook een super makkelijke, gezonde en snelle manier om je aardappelen gaar te krijgen 🙂